شمار زیادی از افراد چیزی درباره میکروسمنت نمی‌دانند و در اکثر مواقع آن را با سیمان براق یا پولیش خورده (پولیش سمنت) اشتباه می‌گیرند. در زمان بازسازی، انتخاب میان میکروسمنت و پولیش سمنت اغلب چالش‌برانگیز است؛ چراکه هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

به بیان دیگر، برای فهم بهتر چگونگی فرایند استفاده از هر دو ترکیب و همچنین مشخص شدن بهترین ترکیب، جهت انجام بازسازی، نیاز است که در وهله اول هریک به‌طور دقیق تعریف و سپس تفاوت میان آن‌ها مشخص شود.

میکروسمنت (Microcement) چیست؟

میکروسمنت (Microcement)

میکروسمنت ترکیبی است که جهت نوسازی فضاهای داخلی و خارجی بنا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیب شامل سیمان، پلیمر مایع، رنگدانه‌های معدنی، پودر خشک و مواد افزودنی است. به‌علت چسبندگی بالای این ترکیب، آن را روی دیوارها، کف، کاشی‌ها، ماربل‌ها و به‌علاوه مصالح ساختمانی دیگر که از ابتدا روی سطح بوده استفاده می‌کنند.

تطبیق‌پذیری بالای این ترکیب استفاده از آن را در سازه‌ها با کاربر‌های متفاوت را تسهیل بخشیده است. شرکت‌ها مختلف از جمله  Smartcret، میکروسمنت‌هایی طراحی کرده‌اند که به‌صورت آماده و قابل نصب توسط خود کاربر عرضه می‌شوند. این محصولات برای کاربرد در تمامی انواع ساختمان‌ها، از آشپزخانه و حمام گرفته تا رستوران‌ها، مراکز ورزشی و حتی استخرها مناسب هستند و به‌آسانی در فضاهای داخلی و خارجی قابل استفاده‌اند. مثلاً گروه سمنت آرت در زمینه اجرای میکروسمنت در بندرعباس فعالیت دارد.

سمنت پولیش (Polished cement) چیست؟

سیمان براق

سیمان براق نوعی کف‌پوش بتنی است که از طریق سنگ‌سابی، تمیزکاری و پرداخت با مواد ساینده ساخته می‌شود. این روش برای بازسازی کف‌های بتنی موجود یا اجرای کف‌پوش جدید در ساختمان‌های صنعتی و تزئینی به‌کار می‌رود و در فروشگاه‌ها، سالن‌های نمایش، رستوران‌ها و فرودگاه‌ها کاربرد دارد.

از آنجا‌که این ترکیب اجازه نفس کشیدن را به کف می‌دهد، مشکلات ناشی ‌از استفاده‌ از  مواد دیگر مانند کاشی که بتن را کاملا محصور می‌کند، برطرف می‌شود. همچنین نسبت به انتقال رطوبت مقاوم است و از این نظر دوام بالایی دارد.

تفاوت بین میکروسمنت و سیمان پولیش

تفاوت اصلی بین این دو محصول در کارکرد آن‌ها است. میکروسمنت به‌عنوان یک پوشش تزئینی درنظر گرفته می‌شود، درحالی که سیمان براق برای جذب و تحمل بار طراحی شده است.

 ضخامت

سیستم کامل میکروسمنت ضخامتی برابر با ۳ میلی‌متر دارد. این ویژگی آن را برای سطوح منحنی و صاف ایده‌آل می‌سازد. سیمان براق، حداقل ضخامتی برابر با ۶ سانتی‌متر دارد و این تفاوت ضخامت، تمایز عملکردی آن با میکروسمنت را نشان می‌دهد.

درز انبساط

برای اجرای سیمان براق بر روی کف‌ها، استفاده از درزهای انبساط ضروری است تا از ترک‌خوردگی جلوگیری شود. این درزها تغییرات دمایی و انقباض و انبساط حرارتی را جذب می‌کنند. برخلاف سیمان براق، میکروسمنت انبساط ندارد و به همین دلیل نیازی به درز انبساط ندارد. این ویژگی آن را برای پوشش‌های یکپارچه ایده‌آل می‌سازد.

مراحل اجرا و زمان آماده‌سازی برای استفاده

برای اجرای میکروسمنت، مراحل شامل زیرسازی، اعمال محصول، سنگ‌سابی و لاک زدن است که در حدود ۱۲ ساعت برای استفاده آماده می‌شود و برای خشک شدن کامل به ۷ روز زمان نیاز دارد. در مقابل، مراحل اجرای سیمان براق شامل ریختن بتن، شناورسازی، سخت‌سازی سطح، ایجاد درز انبساط، سنگ‌سابی، تزریق مواد شیمیایی، پولیش و لاک زدن است. این محصول به ۱۴ روز برای آماده‌سازی اولیه و ۲۸ روز برای سخت شدن نهایی نیاز دارد.

تنوع‌پذیری

میکروسمنت به راحتی بر روی تمامی انواع سطوح، اعم از عمودی، افقی، منحنی یا صاف قابل اجرا است. در حالی که سیمان براق تنها بر روی سطوح خاصی قابل استفاده است و امکان اجرای آن بر روی سطوح عمودی یا سقف‌ها وجود ندارد.

منبع: amazingarchitecture.com

۵/۵ - (۱ امتیاز)