هارد دیسک‌ها اجزای سخت‌افزاری مهمی برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستن، یعنی برای ذخیره داده‌های مختلف توی اونها استفاده میشن. ما میتونیم عکس‌ها، فیلم‌ها، برنامه‌ها، موسیقی و … رو روی هارد دیسک ذخیره کنیم. این هارد دیسک‌ها به دو نوع هارد اینترنال (هارد داخلی) و هارد اکسترنال (هارد خارجی) تقسیم میشن. هر دوی این هاردها ویژگی‌ها و عملکردهایی دارن که با همدیگه متفاوتن. ما توی این مقاله از سایت دیفرتو قصد داریم به‌طور مفصل درباره تفاوت هارد اینترنال و هارد اکسترنال بحث کنیم.

فرق بین هارد اینترنال و هارد اکسترنال چیه؟

تفاوت اصلی بین هارد اینترنال و هارد اکسترنال به محل قرارگیری اونها داخل رایانه مربوط میشه. به‌طور کلی محل قرارگیری یک هارد اینترنال داخل کامپیوتره، پس تا زمانی که پیچ‌های کیس کامپیوتر رو باز نکنیم نمیتونیم اون رو ببینیم. از طرف دیگه، هارد اکسترنال خارج از کامپیوتر قرار داره و تنها به کمک یک کابل از بیرون به کیس متصل میشه، پس میتونیم هارد اکسترنال رو ببینیم.

هارد اینترنال به سخت‌افزار ذخیره‌سازی اطلاق میشه که داده‌ها رو ذخیره میکنه و به‌راحتی میتونیم در کمترین زمان و بدون نیاز به کار اضافه‌ای به داده‌های داخل اون دسترسی داشته باشیم. به طور کلی یک هارد اینترنال توی کیس کامپیوتر یا داخل لپتاپ قرار داره پس تا زمانی که پیچ‌های کامپیوتر رو باز نکنیم نمیتونیم اون رو ببینیم. یک هارد اینترنال معمولاً به‌عنوان حافظه اصلی یا اولیه هم نام گذاری میشه.

در طرف مقابل هارد اکسترنال وجود داره و به یک نوع سخت‌افزار ذخیره‌سازی اطلاق میشه که داده‌های انتقالی از هارد اینترنال یا چیزهای دیگه رو توی خودش در خارج از کامپیوتر ذخیره میکنه. به‌طور کلی هارد اکسترنال خارج از کیس کامپیوتر یا خارج از لب‌تاپ قرار داره که به کمک یک کابل از خارج به اون‌ها وصل میشه پس میتونیم هارد اکسترنال رو ببینیم. هارد اکسترنال معمولاً به‌عنوان حافظه ثانویه هم شناخته میشه.

جدول تفاوت هارد اینترنال و هارد اکسترنال

توی جدول مقایسه‌ای زیر برای راحتی کار تفاوت‌های بین یک هارد اینترنال و یک هارد اکسترنال رو آوردیم:

پارامترهای مقایسه هارد اینترنال هارد اکسترنال
تعریف سخت‌افزاریه که داده‌ها رو در داخل کامپیوتر ذخیره میکنه و معمولا به‌عنوان هارد داخلی شناخته میشه. سخت‌افزاریه که داده‌ها رو خارج از رایانه ذخیره میکنه و معمولاً به‌عنوان هارد دیسک خارجی شناخته میشه.
نوع حافظه به‌طور کلی، هارد اینترنال به‌عنوان حافظه اصلی یا اولیه نامگذاری میشه. به‌طور کلی، هارد اکسترنال رو حافظه ثانویه میگن.
محل جانمایی یک هارد اینترنال توی کیس کامپیوتر یا داخل لب‌تاپ قرار میگیره. یک هارد اکسترنال خارج از کامپیوتر یا لب‌تاپ قرار میگیره.
سرعت دسترسی دسترسی به اطلاعات از طریق هارد اینترنال آسان‌تره چون از قبل به رایانه متصله. دسترسی به اطلاعات از طریق هارد اکسترنال کمی پیچیده و زمان بره چون باید اول به کمک یک کابل به کامپیوتر متصل بشه.
قابل حمل بودن یک هارد اینترنال نمیتونه به صورت جداگانه از یک مکان به مکان دیگه قابل حمل باشه. یک هارد اکسترنال رو میشه به‌راحتی از یک مکان به مکان دیگه حمل کرد.
ظرفیت ذخیره‌سازی یک هارد اینترنال ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی داره. هارد اکسترنال ظرفیت ذخیره‌سازی نسبتاً کمتری داره.
سرعت هاردهای اینترنال سرعت بهتر و سریع‌تری نسبت به هاردهای اکسترنال دارن. سرعت هارد اکسترنال نسبتاً کمتر از هاردهای اینترناله.
مزایا هارد اینترنال چندین مزیت از جمله ظرفیت ذخیره‌سازی عالی، دسترسی آسان به اطلاعاتش، ارزان‌تر بودن، سرعت بالا و … رو داره. هارد اکسترنال چندین مزیت از جمله درایوهای پشتیبانی از حافظه، قابل حمل بودن، فضای ذخیره‌سازی اضافی برای ذخیره داده‌ها و … رو داره.
معایب هارد اینترنال معایب متعددی از جمله قابل حمل نبودن، اندازه نسبتا بزرگ، عدم صرفه جویی در مصرف انرژی، خرابی زیاد و … رو داره هارد اکسترنال معایبی از جمله سرعت پایین، امکان گم شدن یا شکستن آسان، محدودیت فضای ذخیره‌سازی و … رو داره.
پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت WinRAR و WinZip چیه؟

هارد اینترنال چیه؟

توی کامپیوترها سخت‌افزاری وجود داره که میتونیم داده‌های خودمون مثل عکس، فیلم، موسیقی، فیلم و … رو توی اون ذخیره و حفظ کنیم، به‌همین دلیل اون سخت‌افزار به‌عنوان هارد داخلی یا هارد اینترنال شناخته میشه. هارد اینترنال به ما کمک میکنه تا خاطرات یا آثاری رو که میخوایم در هر زمانی که لازمه به اونها دسترسی داشته باشیم، ذخیره کنیم.

هارد اینترنال به‌طور کلی به‌عنوان حافظه اصلی یا اولیه نامیده میشه. دلیل اینکه به حافظه اصلی شناخته شده چون حافظه‌ایه که میتونیم اطلاعاتش رو در داخل کامپیوتر بدون نیاز به کار اضافی سریعا پیدا کنیم.

استفاده از هارد اینترنال خیلی آسونه و توی زمان صرفه‌جویی میشه، چون همیشه به کامپیوتر وصله و آماده کاره، فقط کافیه روی فایل‌هایی که قبلاً روی اون ذخیره کردیم کلیک کنیم پس یعنی برای پیدا کردن اطلاعات خودمون فقط به‌اندازه یک کلیک فاصله وجود داره.

هارد اینترنال به‌صورت جداگانه قابل حمل نیست، به این دلیله که از اول وقتی اون رو خریدیم روی کامپیوتر نصب بوده. ما فقط زمانی که هارد مشکلی رو نشون داده و نیاز به تعمیر داره میتونیم اون رو بیرون بیاریم. در غیر این‌صورت، کاری با هارد اینترنال نداریم. این نوع هاردها ظرفیت ذخیره‌سازی خیلی خوبی دارن و استفاده از اون سریع و بسیار راحته.

هارد اینترنال هم مزایا و هم معایبی داره. هارد اینترنال چندین مزیت از جمله ظرفیت ذخیره‌سازی بالا، دسترسی آسان، ارزان‌تر بودن، سرعت بالا و … رو داره. از طرفی معایب اون شامل قابل حمل نبودن، اندازه بزرگ، عدم بهره‌وری انرژی، خرابی اجتناب‌ناپذیر و … میشه.

هارد اینترنال چیه؟

هارد اکسترنال چیه؟

جدا از ذخیره اطلاعات توی کامپیوتر، میتونین اون اطلاعات یا بعضی از داده‌های اضافی دیگه که نمیخواین تو کامپیوتر باشه رو به سخت‌افزاری که به‌عنوان هارد اکسترنال شناخته میشه، منتقل کنین. این سخت‌افزار به عنوان هارد خارجی شناخته میشه چون داده‌هاتون رو خارج از کامپیوتر ذخیره میکنه.

این حافظه معمولاً به عنوان حافظه ثانویه هم شناخته میشه، چون یک سیستم ذخیره‌سازی حافظه پشتیبانه. دسترسی به اطلاعات توی هارد اکسترنال کمی پیچیده و زمان بره چون باید اون رو از یک جایی دیگه بیاری و به کمک کابل به کامپیوتر وصلش کنی.

معمولا افراد فقط زمانی تمایل به خرید یک هارد اکسترنال دارن که فضای ذخیره‌سازی توی هارد اینترنال کامپیوترشون کم یا پر شده باشه و یا زمانی که به طور مکرر نیاز به انتقال داده‌ها از یک مکان به مکان دیگه باشه. این حافظه رو میشه به هر مکانی حمل کرد چون به خاطر اندازه و ساختار قابل حملش، حمل اون بسیار راحته.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت گجت و ویجت چیه؟

نقطه ضعف اصلی هارد اکسترنال ظرفیت ذخیره‌سازی اونه که برای ذخیره فایل‌ها یا داده‌های پرحجم، خیلی کمه. البته هارد اکسترنال مزایا و معایب مهمی نداره، ولی با این اوصاف همون مزایا و معایب جزئی هم بعضی اوقات میتونن تفاوت عمده‌ای برای بعضی افراد محسوب بشن.

یک هارد اکسترنال چندین مزیت داره مثل درایوهای پشتیبانی اون، به راحتی قابل حمله، فضای ذخیره‌سازی اضافی برای ذخیره اطلاعات و … میده. از معایب اون هم میتونیم به سرعت پایین، امکان گم شدن یا شکستن آسان و فضای ذخیره‌سازی محدود اشاره کنیم.

هارد اکسترنال چیه؟

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

کامپیوترهای ما همیشه سخت‌افزارهایی با ظرفیت‌های ذخیره‌سازی دارن که برای ذخیره داده‌ها استفاده میشه. این سخت‌افزارهای ذخیره‌سازی عمدتاً به یک هارد اینترنال و هارد اکسترنال تقسیم میشن. به طور کلی، هارد اینترنال قبلاً در داخل رایانه نصب شده و از طرف دیگه، هارد اکسترنال در واقع فضای ذخیره‌سازی پشتیبانه و برای ذخیره اطلاعاتی که نمیخوایم توی هارد اینترنال دخیره بشه، استفاده میکنیم. در کل هر دو نوع این سخت‌افزارها برای اهداف مختلفی استفاده میشن پس برای شناخت بیش‌تر اونها لازمه به تفاوت‌های هارد اینترنال و هارد اکسترنال توجه کنیم.

مهم‌ترین فرق بین هارد اینترنال و هارد اکسترنال

  1. سخت‌افزاری که داده‌ها رو توی کامپیوتر ذخیره میکنه معمولا به‌عنوان هارد اینترنال شناخته میشه. سخت‌افزاری که داده‌ها رو خارج از کامپیوتر ذخیره میکه، معمولا به‌عنوان هارد اکسترنال شناخته میشه.
  2. هارد اینترنال به‌عنوان حافظه اصلی یا اولیه نامگذاری میشه. هارد اکسترنال رو حافظه ثانویه میگن.
  3. یک هارد اینترنال توی کیس کامپیوتر یا توی لب‌تاپ قرار داره. یک هارد اکسترنال خارج از کامپیوتر قرار داره.
  4. دسترسی به اطلاعات از طریق هارد اینترنال آسونه چون از قبل به کامپیوتر وصله. دسترسی به اطلاعات از طریق هارد اکسترنال کمی پیچیده و زمان‌بره، چون باید با استفاده از کابل از بیرون به کامپیوتر وصل بشه.
  5. یک هارد اینترنال از یک مکان به مکان دیگه قابل حمل نیست. هارد اکسترنال به راحتی از یک مکان به مکان دیگه قابل حمله.
  6. یک هارد اینترنال ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی داره. هارد دیسک اکسترنال ظرفیت ذخیره‌سازی نسبتاً کمتری داره.
  7. هارد اینترنال سرعت بهتر و بیش‌تری نسبت به هارد اکسترنال داره. هارد اکسترنال سرعت نسبتاً پایین‌تری نسبت به هارد اینترنال داره.
  8. هارد اینترنال چندین مزیت از جمله ظرفیت ذخیره‌سازی بالا، دسترسی آسان و سریع به اطلاعات، ارزان‌تر بودن، سرعت بالا و … رو داره. هارد اکسترنال قابل حمله، فضای ذخیره‌سازی اضافی برای ذخیره داده‌ها و … میده.
  9. هارد اینترنال معایب متعددی از جمله قابل حمل نبودن، اندازه بزرگ، عدم صرفه‌جویی در مصرف انرژی، خرابی اجتناب‌ناپذیر و … رو داره. هارد اکسترنال معایب متعددی از جمله سرعت پایین، امکان گم شدن یا شکستن آسان، فضای ذخیره‌سازی محدود و … رو داره.

به نظر شما فرق هارد اینترنال و هارد اکسترنال که در این مقاله توضیح داده شد، درست بوده؟

اگر شما اطلاعات بیشتری از تفاوت هارد اینترنال و هارد اکسترنال می‌دونید یا فکر می‌کنید تعریف دقیقتری وجود داره، حتما در بخش نظرات، برای ما ارسال کنید تا مقاله رو اصلاح و تکمیل کنیم.

منابع:

askanydifference.com

۵/۵ - (۱ امتیاز)