هرچند جدیداً شبکه‌های 5G در دسترس قرار گرفتن ولی اکثر مردم به استفاده از 4G و LTE به دلیل دسترسی بیشتر اونها در سراسر جهان ادامه میدن. با توجه به اینکه شبکه‌ها به صورت رومینگ به جای همدیگه استفاده میشن به همین خاطر شاید خیلیا فک کنن همشون یکیه، ولی در واقع تفاوت قابل توجهی بین 4G و LTE وجود داره. تمایز اونا توی عملکرد این شبکه‌ها و سرعت اینترنتشون دیده میشه. این مقاله از سایت دیفرتو تفاوت اینترنت 4G و LTE رو بررسی میکنه؛ یعنی تمایزات و شباهت‌های اصلی اون‌ها رو تحلیل میکنه و در نهایت کمک میکنه تا متوجه بشین بین 4G و LTE کدوم بهتره.

شبکه اینترنت 4G چیه؟

تاریخچه 4G از استانداردهای جدید صادر شده توسط بخش ارتباطات رادیویی (ITU (ITU-R در سال ۲۰۰۸ نشات میگیره که شبکه‌های تلفن همراه رو مجبور کرده بود تا سرعت رو به حداقل ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ارتقا بدن. در اون زمان، این مقدار سرعت دست نیافتنی بود اما استاندارد جدید، توسعه‌دهنده‌های شبکه‌های موبایل رو مجبور کرد تا برای ارائه فناوری بهتر تلاش کنن. چند سال بعد، این فناوری تونست به این استانداردها برسه و تا جایی پیش رفت که اکثر اپراتورها روی شبکه 4G سوئیچ میکردن.

چیزی که 4G رو از فناوری قبلی متمایز میکرد، تغییر از فناوری پهنای باند رادیویی به فناوری انتقال چند حامل الکترونیکی OFDMA بود. این کار سرعت آپلود و دانلود بسیار بالاتری داشت و دسترسی به طیف وسیع‌تری از خدمات مثل بازی، تماشای آنلاین ویدئو، رسانه‌های اجتماعی و … رو امکان‌پذیر میکرد.

شبکه اینترنت LTE چیه؟

اول، LTE مخفف چیه؟ LTE مخفف Long-Term Evolution (تحول بلندمدت) هست، این تکنولوژی تونست شکاف بین استانداردهای جدید دست نیافتنی ITU-R و واقعیت رو پر کنه. LTE به‌عنوان یک پیشرفت نسبت به نسل قبلی خودش یعنی G3 خوب کار کرد اما الزامات تبدیل شدن به نسل بعدی یا 4G در این مورد رو برآورده نکرد. این شبکه تجربه بهتری رو نسبت به نسل قبلیش برای کاربران به ارمغان میاوره و نسل ارتقاء یافته اون یعنی LTE-A به شبکه‌های تلفن همراه کمک کرد تا سرعت 4G رو بدون داشتن فناوری در دسترس استفاده کنن.

گاهی اوقات شبکه LTE با عنوان LTE 4G هم توی گوشی‌ها دیده میشه که باعث شده کاربرها فکر کنن از 4G استفاده میکنن، اما در واقعیت هنوز فناوری LTE براشون ارائه میشه. LTE در این زمینه باعث سردرگمی شده و همچنان این سردرگمی ادامه داره، ولی LTE ارتقاء قابل توجهی از فناوری 3G بود.

تمایز 4G در مقابل LTE زمانی که LTE-A (تحول بلندمدت پیشرفته) ظاهر شد، گیج‌کننده‌تر میشه. LTE-A در نهایت تو سال ۲۰۱۱، تنظیم شد و در دسترس عموم قرار گرفت. این فناوری سریع‌تر، قابل اطمینان‌تر و پایدارتر از نسل‌های قبلیش بود که پهنای باند بالاتری رو در مقایسه با LTE معمولی ارائه میداد. LTE-A که در اون زمان نزدیک‌ترین فناوری به 4G بود، سرعتی دو تا سه برابر بالاتر از LTE داشت.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت وای فای و بلوتوث چیه؟

TD-LTE چیه؟

بین سیم کارت TD LTE با سایر استانداردهای شبکه 4G موبایل تفاوت مهمی وجود داره که باعث میشه سیم کارتهای TD LTE فقط قابلیت اتصال به اینترنت رو داشته باشن و امکان تماس و پیامک رو ندارن.

فرق بین LTE و 4G چیه؟

پس تفاوت بین LTE و 4G چیه؟ و چطوری روی تجربه شما به‌عنوان یک کاربر تأثیر میذاره؟ آیا 4G سریعتر از LTE هست، آیا پایدارتره، چه مزایا و معایبی برای استفاده نسبت به مابقی داره؟

همونطور که در قسمت بالا ذکر کردیم، این تمایز ممکنه بعضی اوقات گیج‌کننده بشه و با نسخه‌های جدیدتر مثل LTE-A، به سختی قابل شناختن بشه. بیاین در ادامه بررسی کنیم که دقیقا چه چیزی 4G رو از نسل‌های قبلیش متمایز میکنه و چندتا تفاوت بین LTE و 4G رو بر اساس پارامترهای پایین بررسی کنیم.

تفاوت 4G و LTE از نظر سرعت

LTE در مقابل 4G، کدوم سریعتره؟ اگه در مورد LTE اصلی صحبت کنیم، 4G به طور قابل توجهی نسبت به اون سریعتره. LTE نهایتا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه رو ارائه میده، در حالیکه 4G واقعی حداکثر تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه رو هم ارائه میده. با این حال، اگه به سرعت LTE-A نگاهی بیندازیم می‌بینیم که این تفاوت سرعت ناپدید میشه چون LTE-A هم تونسته ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه رو ارائه بده.

در نهایت پاسخ روشنی وجود نداره چون بستگی به این داره که از کدوم فناوری استفاده میکنین، LTE یا LTE-A. از اونجایی که اکثر شبکه‌ها LTE-A رو ارائه میدن، پس اکثر کاربرها از سرعت آپلود و دانلود بالا لذت کافی رو بردن (مقاله مرتبط: تفاوت سرعت اینترنت و پهنای باند).

فرق بین LTE و 4G چیه؟

تفاوت LTE و 4G از نظر پوشش شبکه

در مورد پوشش، آیا LTE هم مثل 4G هست یا در مورد پوشش شبکه تفاوتی وجود داره؟ انتشار فناوری جدید لزوماً اون رو بلافاصله در دسترس همه قرار نمیده. ما می‌تونیم این رو با انتشار اخیر 5G مشاهده کنیم. با وجود اینکه این فناوری وجود داره، اکثر مردم به دلیل داشتن گوشی‌های موبایل قدیمی که از فناوری 5G پشتیبانی نمیکنه، به اون دسترسی ندارن.

همین اتفاق در مورد 4G هم افتاد که توسط بسیاری از گوشی‌های هوشمند پشتیبانی نمیشد و همین امر باعث شد تا کاربرها نتونن از اون استفاده کنند. سرویس LTE از طریق اکثر دستگاه‌های مدرن گسترده و قابل دسترسیه، درحالیکه 4G هنوز برای برخی افراد غیرقابل استفادس.

تفاوت LTE و 4G از نظر تاخیر شبکه

تأخیر به زمان تلف شده‌ای اطلاق میشه که طول میکشه داده‌ها از طریق شبکه به مقصد خودشون برسن و دوباره باز گردن. تأخیر از جریان داده‌ها و رفتن در مسیر درست جلوگیری میکنه و منجر به کاهش پهنای باند اینترنت میشه.

پس در مورد تأخیر، 4G بهتره یا LTE؟ در واقع 4G بهتره و اختلاف بسیار بزرگ هم از این نظر با هم دارن. 4G در مقایسه با LTE 10 تاخیری ۵ میلی ثانیه‌ای ارائه میده. با توجه به اینکه ما در مورد میلی ثانیه صحبت میکنیم ممکنه چندان مهم به نظر نرسه، ولی زمانی که کاربرها بازی‌های ویدیویی انجام میدن، کلیپ‌ها رو روی شبکه آنلاین نگاه میکنن یا تماس ویدیویی برقرار میکنن، بسیار مهم میشه.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت گوگل و یاهو چیه؟

تفاوت LTE و 4G از نظر قدرت سیگنال

کدام شبکه سیگنال تلفن همراه قوی‌تری ارائه میده، LTE یا 4G؟ به دلیل افزایش سرعت آپلود و دانلود و کاهش تاخیر، شبکه‌های 4G کیفیت بسیار بهتری از تماس‌های صوتی و تصویری نسبت به LTE ارائه میدن. کاربران 4G از دسترسی پایدار و بی‌وقفه به اینترنت لذت میبرن و میتونن بازی کنن، تصاویر ویدیویی رو به راحتی تماشا کنن و با دوستان، خانواده و همکاران خودشون تماس ویدیویی داشته باشن.

تفاوت LTE و 4G از نظر استفاده از داده‌ها

بحث دیگه در مقایسه LTE در مقابل 4G، استفاده از داده هست. آیا دومی از داده‌های بیشتری برای ارائه دسترسی به اینترنت استفاده میکنه؟ این یک تصور غلط رایجه و تا حد زیادی اشتباه درک شده. یک شبکه نمیتونه از داده‌های بیشتر یا کمتری نسبت به شبکه دیگه استفاده کنه، اما میتونه امکان دسترسی به عملکردهای بیشتری رو به صورت آنلاین فراهم کنه که منجر به مصرف بالاتر داده اونم به خاطر استفاده خود کاربر میشه.

شبکه 4G به کاربرهای خود امکان تماشای ویدیو و بازی کردن رو با سرعت بالایی میده که با فناوری‌های قبلی امکان پذیر نبوده. در نتیجه، مردم زمان بیشتری رو به صورت آنلاین سپری میکنن و از داده‌های تلفن همراه بیشتری استفاده میکنن. با این حال، اگه همان فعالیت‌ها رو به صورت آنلاین انجام بدین و به‌عنوان مثال، یک فایل ۲۰ مگابایتی رو با استفاده از هر یک از این شبکه‌ها دانلود کنین، در هر دو شبکه فقط ۲۰ مگابایت مصرف میشه. تنها تفاوت اینه که چقدر طول میکشه تا فایل ۲۰ مگابایتی رو توی دستگاه خودتون دانلود کنین.

با فراوانی شبکه‌هایی مثل 4G ،LTE-A ،5G و LTE درک تفاوت‌های اونها هم چالش‌برانگیز شده. برخی از مناطق به آخرین فناوری‌ها دسترسی ندارن و این امر، اونها رو از اتصال سریع اینترنت محروم میکنه.

کدوم شبکه سریعتر و بهتره؟

به طور خلاصه، 4G سرعت بسیار بالاتر و با پایداری بیشتر و دسترسی به طیف گسترده‌تری از فعالیت‌های آنلاین رو ارائه میده. LTE یک نیم‌فاصله بین 3G و 4G هست، پس عملکرد اون در مقایسه با نسل چهارم ضعیف‌تره. با این حال، گفته میشه که اگه توی یک شهر بزرگ و پرجمعیت زندگی نکنین، ممکنه حتی تفاوت 4G در مقابل LTE رو متوجه نشین.

جمع‌بندی

همه شبکه‌ها به همزیستی خودشون ادامه میدن و مهندس‌های این حوزه هر نسل رو نسبت به نسل قبلیش توسعه میدن و در دسترس مردم در سراسر جهان قرار میدن. 3G ، LTE و 4G همگی با دستگاه و مکان مناسب قابل دسترسی هستن. با افزایش حضور شبکه 5G، این فناوری اهمیت بیشتری پیدا کرده چون عملکرد اون جایگزین و کامل‌کننده شبکه‌های قبلیش شده.

در عین حال، همیشه میتونین یک تقویت‌کننده سیگنال تلفن همراه رو انتخاب کنین تا کیفیت اتصال اینترنت رو در خانه یا محل کار خودتون رو بهبود ببخشین.

به نظر شما فرق 4G و LTE که در این مقاله توضیح داده شد، درست بوده؟

اگر شما اطلاعات بیشتری از تفاوت 4G و LTE می‌دونید یا فکر می‌کنید تعریف دقیقتری وجود داره، حتما در بخش نظرات، برای ما ارسال کنید تا مقاله رو اصلاح و تکمیل کنیم.

منابع: www.uctel.co.uk

۵/۵ - (۲ امتیاز)