جدیدا پردازنده Core i9 سر و صدای خیلی زیادی رو راه انداخته که خیلی هم دور از انتظار نبوده. این پردازنده یکی از جدیدترین و قدرتمندترین تراشه شرکت اینتله که برای گیمرها و کاربرهایی که کار سنگینی با کامپیوتر انجام میدن و به بهترین عملکرد ممکن نیاز دارن، طراحی شده. ولی دقیقاً تفاوت Core i7 و Core i9 اینه که Core i9 سریعتر و قدرتمندتر از Core i7 هست. ما توی این مقاله از سایت دیفرتو با بررسی تفاوت Core i7 و Core i9 به شما کمک میکنیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشین.
پردازنده Core i7 چیه؟
هسته پردازنده Core i7 شرکت اینتل اولین بار تو سال ۲۰۰۸ عرضه شد. این پردازنده در نظر گرفته شده بود تا جایگزینی رده بالا برای سری پردازندههای Core 2 Duo موجود توی اون زمان باشه. سبک طراحی Core i7 از اون زمان تا حالا چندین بار تکرار شده و هر نسخه جدید عملکرد بالاتر و مصرف انرژی کمتری رو به همراه داشته. جدیدترین نسخه اون، نسل سیزدهمشه.
پردازنده Core i9 چیه؟
هسته پردازنده Core i9 شرکت اینتل اولین بار تو سال ۲۰۱۷ به عنوان بخشی از نسخه Skylake X منتشر شد. این پردازنده برای بازیهایی با گرافیک بالا دارن و انجام کارهای پیشرفته طراحی شده. پردازنده Core i9 عملکرد خیلی بالاتری رو حتی نسبت به پردازندههای برتر Core i7 ارائه میدن ولی قیمت اونها خیلی بالاتره.
فرق بین Core i7 و Core i9 چیه؟
این پردازندهها خیلی وقت پیش عرضه شدن ولی هنوز که هنوزه کاربرد زیادی دارن و به این زودیها هیچ نشانهای برای از رده خارج شدن اونها دیده نمیشه. اگه به دنبال یک کامپیوتر شخصی جدید هستین، قبل از تصمیم گیری مطمئن بشین چه کاری رو میخواین با کامپیوترتون انجام بدین و اون موقع پردازنده مورد نظر خودتون رو انتخاب کنین.
Core i9 هستههای بیشتری داره، به این معنی که میتونه همزمان وظایف بیشتری رو نسبت به Core i7 انجام بده. Core i9 با سرعت پردازش بالاتری کار میکنه، یعنی میتونه دادهها رو سریعتر پردازش کنه. اگه به حداکثر عملکرد برای بازی کردن یا سایر کارهای سخت مثل کارهای گرافیکی سنگین نیاز دارین، Core i9 بهترین گزینه برای شماس. ولی اگه به اونقدر قدرت زیاد پردازش نیاز ندارین یا اگه بودجهتون کمه، Core i7 همچنان میتونه امکانات زیادی رو ارائه بده. پس اگه بخواین از بین اینها یکی رو انتخاب کنین، همه چیز به نیاز کاربردی و بودجه شما بستگی داره.
هر دو پردازنده Core i7 و Core i9 بخشی از سری پردازندههای Core شرکت اینتل هستن. همونطور که گفته شد، تفاوتهایی بین این دو پردازنده از نظر معماری اونها وجود داره. پردازنده Core i9 عملکرد بهتری نسبت به Core i7 ارائه میده، اما قیمت اون بالاتره.
برای اینکه بهتر تفاوت Core i7 و Core i9 رو درک کنیم اونها رو بر اساس پارامترهای زیر بررسی کردیم:
تفاوت سرعت پردازش و Turbo Boost در Core i7 و Core i9
تفاوت مهم دیگر این دو پردازنده سرعت ردازش اونهاس. سرعت پردازش بر حسب گیگاهرتز (GHz) اندازه گیری میشه و نشون میده که پردازنده با چه سرعتی میتونه وظایفش رو انجام بده. هرچه سرعت پردازش بالاتر باشه، پردازنده سریعتره.
Core i7 سرعت پردازش پایهای برابر با ۳.۶ گیگاهرتز و سرعت Turbo Boost برابر با ۴ گیگاهرتز داره. ولی Core i9 سرعت پردازش پایه ۳ گیگاهرتز و سرعت Turbo Boost برابر با ۴.۵ گیگاهرتز داره. به این معنیه که به طور کلی، Core i9 سریعتر از Core i7 هست و قیمت اون هم بالاتره.
تفاوت اندازه حافظه پنهان (کش) در Core i7 و Core i9
اندازه کش یکی دیگه از عوامل مهمیه که باید موقع انتخاب پردازنده در نظر گرفته بشه. کش یک حافظه پرسرعته و برای ذخیره دادههایی که اغلب در دسترس هستن، استفاده میشه تا در صورت نیاز به سرعت توسط پردازنده بازیابی بشه. هرچه اندازه کش بزرگتر باشه، دادههای بیشتری رو میتونه ذخیره کنه پس میتونه منجر به عملکرد بهتر بشه.
اندازه کش Core i7 برابر با ۸ مگابایته، درحالیکه اندازه حافظه پنهان (کش) Core i9 حجمی برابر با ۱۶ مگابایت داره. پس به این معنیه که، به طور کلی Core i9 عملکرد بهتری نسبت به Core i7 ارائه میده ولی قیمتش بالاتره.
تفاوت مصرف برق در Core i7 و Core i9
تو دنیای امروزه همه نگران مصرف برقن و با ظهور انرژیهای تجدیدپذیر، وسایل نقلیه الکتریکی و هزینه زیاد استفاده از برق، این نگرانی از همیشه بیشتر شده. شما باید بدونین دستگاههاتون چقدر برق مصرف میکن و چطوری میتونین مصرف خودتون رو کاهش بدین.
یکی از حوزههایی که مصرف انرژی توی اون عامل مهمیه، تجهیزات محاسباتی و پردازندهها هستن. به طور خاص، موقع انتخاب بین پردازندههای Core i7 و Core i9 شرکت اینتل، توجه به مصرف انرژی اونها یک نکته مهمه. پس باید بدونیم کدوم یک از نظر انرژی کارآمدتره. برای اینکه کامل درک کنین کدوم یک از اینها مصرف انرژیش کمتره، باید نحوه کارشون رو بدونین. پس ما در ادامه نحوه عملکردشون رو مفصلتر برای شما شرح میدیم:
بین Core i7 و Core i9 کدوم کارآمدتره
وقتی صحبت از پردازندهها میشه، دو نکته اصلی یعنی سرعت و مصرف انرژی ارزش پیدا میکنه. بهعنوان یک قاعده کلی، هر چه پردازنده سریعتر باشه، انرژی بیشتری مصرف میکنه. اول از همه باید بگیم که پردازندههای Core i7 و Core i9 شرکت اینتل دو تا از سریعترین و پرقدرتترین پردازندههای موجود توی بازار هستن.
همونطور که گفتیم پردازنده Core i7 سرعت پردازش پایهای برابر با ۳.۶ گیگاهرتز و سرعت Turbo Boost برابر با ۴.۲ گیگاهرتز داره. این ویژگیها میتونن هشت کار رو به طور همزمان مدیریت کنن و حداکثر پهنای باند حافظه برابر با ۴۵ گیگابایت بر ثانیه رو هم ارائه بدن. بنابراین از نظر مصرف انرژی Core i7، ۹۵ وات TDP (نقطه طراحی حرارتی) رو داره.
در طرف دیگه، پردازنده Core i9 دقیقا سرعت پردازش پایهایش برابر با ۲.۹ گیگاهرتزه و سرعت Turbo Boost برابر با ۴.۸ گیگاهرتز رو داره. این ویژگیها میتونن ۱۶ کار را به طور همزمان مدیریت کنن و حداکثر پهنای باند حافظه برابر با ۴۱ گیگابایت بر ثانیه رو هم ارائه بدن. بنابراین از نظر مصرف انرژی Core i9، ۱۴۰ وات TDP رو داره که تقریبا ۵۰ درصد بیشتر از Core i7 هست.
بین Core i7 و Core i9 کدوم مصرف برقش کمتره
پس نتیجه میگیریم در شرایط بار کامل یعنی وقتی که همه هستهها در حال استفاده هستن، Core i9 با وجود TDP بالاتر انرژی کمتری نسبت به Core i7 مصرف میکنه. دلیل اون هم اینه که Core i9 میتونه وظایفش رو سریعتر از Core i7 انجام بده، به این معنی که زمان کمتری رو برای انجام یک کار مشابه صرف میکنه. به زبان سادهتر Core i9 با ظرفیت بیشتری عمل میکنه و کارهاش رو سریعتر انجام میده و زمان بیشتری رو در حالت بیکاری (مصرف کم برق) صرف میکنه، پس در کل Core i9 انرژی کمتری مصرف خواهد کرد.
اگه به دنبال پردازندهای هستین که هم سرعت خوبی داشته باشه و هم کمتر برق مصرف کنه، توصیه ما به شما Core i9 هست چون در یک عملکرد مشابه بهتره و مصرف انرژی کمتری هم نسبت Core i7 داره.
پیشنهاد مطالعه:
جمعبندی
پردازنده Core i7 شرکت اینتل پرچمدار پردازندههای این شرکت بود چون عملکرد فوق العادهای رو ارائه میداد و برای کارهای سنگینی مثل بازی کردن، ویرایش ویدئو و ساخت رندر سه بعدی مناسب بود. در طرف دیگه، Core i9 قرار داره که یکی از برترین پردازندههای شرکت اینتل هست و حتی عملکرد بهتری نسبت به Core i7 ارائه میده، به همین خاطر Core i9 تبدیل به یک انتخاب ایدهآل برای کاربرهایی شده که به بهترین عملکرد ممکن نیاز دارن. پس اگه به بهترین عملکرد ممکن نیاز دارین، Core i9 رو انتخاب کنین. ولی اگه به قدرت پردازش خیلی زیادی نیاز ندارین، Core i7 بهترین گزینس چون جوابگوه و ارزانتر هم هست.
به نظر شما فرق Core i7 و Core i9 که در این مقاله توضیح داده شد، درست بوده؟ اگر شما اطلاعات بیشتری از تفاوت Core i7 و Core i9 میدونید یا فکر میکنید تعریف دقیقتری وجود داره، حتما در بخش نظرات، برای ما ارسال کنید تا مقاله رو اصلاح و تکمیل کنیم.