شما کدوم یکی هستید؟ می‌خوایید کدوم یکی باشید؟ هدف مقاله امروز دیفرتو اینه که در مورد فرق بین بلاگرها و اینفلوئنسرها بحث ­کنیم و سعی می­‌کنیم تو حل بحران هویتی­ بهتون کمک کنیم تا بتونید در مورد چیزی که می‌­خوایید در فضای مجازی باشید، تصمیم بگیرین و برنامه‌­ریزی کنید تا از طریق اینترنت درآمد کسب کنین.

می­‌خوایید با اینترنت درآمد به دست بیارین؟ خوب، از تنهایی‌تون در بیایین. در حال حاضر صنعت اینترنت داره رشد می­کنه و برای همین، ما هر روز اصطلاحات جدیدی برای بازاریاب­های اینترنتی می­‌شنویم. بلاگر، اینفلوئنسر، ترندستر، ولاگر، پادکستر و خیلی چیزای دیگه.

با این حال اگه شما تازه شروع کردین و نمی­دونین که کدوم مسیر رو برید، ممکنه در مورد شخصیت آنلاینی که می­‌خوایید باشید و کاری که می‌­خوایید بکنید تا از طریق اینترنت پول در بیارید، سردرگم بشید.

موقعی که مردم در مورد بلاگرها و اینفلوئنسرها صحبت میکنن، این سردرگمی بیشتر هم میشه. این اصطلاحات با این­که یکی نیستن، تقریباً به جای هم استفاده میشن.

فهمیدن تفاوتها و شباهت­های بین بلاگر و اینفلوئنسر بهتون کمک می­کنه که مسیر خودتون رو پیدا کنید و تصمیم بگیرید که چطور با اینترنت پول در بیارین.

در این مقاله از سایت دیفرتو، در مورد بلاگر و اینفلوئنسر صحبت می‌­کنیم، پس شما میتونین تفاوتهای اینا رو یاد بگیرین.

بلاگر (Blogger) کیه؟

در فضای وبلاگ­نویسی، خیلی از ماها با به اشتراک‌‍­گذاری مطالبی که دوست داشتیم و فکر می­‌کردیم که بقیه دوستامون هم می­‌پسندن، شروع کردیم. برخلاف خیلی از بلاگرهای زن و مرد که تاثیرگذار (اینفلوئنسر) بودن، ما اینطور نبودیم. برامون مهم نبود که بقیه در مورد مطالب ما چی فکر می­کنن. می‌­دونستیم که اگه محتوای جالب منتشر کنیم، بقیه میان و از اونا استفاده می­کنن. مخاطبای ما با جستجو و بعدش از طریق مطالب شبکه‌های اجتماعی به خوبی رشد کردن. مثلاً خیلی مهم نبود که مردم بخوان بدونن که من نوعی چی دوست دارم و … چون این محتوای سرگرم‌­کننده، مهیج و جالب من بود که مردم ازش لذت می­بردن.

با گذشت زمان، خیلی از ما به خاطر جذب مردم به سایت­هامون، اینفلوئنسر یا «تاثیرگذار» شدیم. با این وجود، این ارتباط، عمیق یا احساسی نبود.

در عوض، محتوای ما معمولاً آنلاینه و برای استفاده طولانی مدت طراحی شده و می­تونه به مشتریانی که به دنبال جزئیات زیادی هستن، کمک کنه. تو دنیای ما، مطالب طولانی با تصاویر و/یا متون بیشتر، بهتره. این مطالب می­تونه یک گزارش رو بگه و به این ترتیب ما وارد دنیای اینفلوئنسر می­‌شیم. پست وبلاگی که شما تو سال ۱۳۹۴ نوشتید، هنوز تو سال ۱۴۰۱ به مردم نشون داده می­شه و علاوه‌بر اون، می­شه دائماً ب­روزرسانیش کرد تا ارزشش برای خواننده و برندهای محتوایی برجسته بالا بره.

یک بلاگر وب­سایت خودشو داره.

یک بلاگر معمولاً وب­سایتش رو که مطالبش رو توش منتشر می­کنه، حفظ می­کنه.

منظور من بی‌­احترامی به کسایی که در پلتفرم­های رایگان (یا حتی صفحات اجتماعی) می‌­نویسن، نیست؛ ولی برای روشن شدن این بحث اجازه بدید که «بلاگر» رو به اونایی که وب­سایت خودشون رو دارن، محدود کنم. این به خاطر اینه که بلاگرهایی که وب­سایت خودشونو دارن، نهایتاً محتوایی رو که منتشر می­کنن، کنترل می­کنن.

بلاگرها نه تنها مسئول محتوای خودشون هستن، بلکه از قوانین و عدم اطمینان نسبی پلتفرم­های رسانه اجتماعی هم راحت هستن. پلتفرم­های رسانه اجتماعی، مطالبی رو که می­تونه تو پلتفرم نشون داده بشه، تنظیم میکنن و مشخص می­کنن که این مطالب برای چه کاربرایی نشون داده بشه. بعلاوه اگه یه پلتفرم رسانه اجتماعی تعطیل بشه، تمام مطالبی که توش آپلود کردین، از بین می­ره.

یه بلاگر، محتوای ارزشمند و آگاه­‌کننده ایجاد می­کنه

بلاگرها نه تنها وب­سایت خودشونو دارن و محتواشون رو تولید می­کنن، مطالب اونا باید ارزشمند هم باشه.

بلاگرها محتوایی تولید می­کنن که اونایی که مطالبشون رو میخونن، می­تونن از این مطالب تو حل مشکلات زندگیشون استفاده کنن یا در مورد موضوعی خاص اطلاعات به دست بیارن. متن، تصاویر یا فیلم یا هر مطلبی که بلاگر می­ذاره باید مفید و مناسب باشه.

بلاگر کیست

مردم بلاگرها رو به خاطر ارزش محتواشون دنبال میکنن

یه بلاگر الزاماً یه اینفلوئنسر نیست

اینجا جاییه که اکثر باورهای غلط شروع میشه؛ فقط داشتن یه وبلاگ به این معنی نیست که شما یک اینفلوئنسر هستید.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت وبلاگ و پادکست چیه؟

شما میتونین صاحب یه وبلاگ باشین و مطالب باارزشی رو منتشر کنین، اما اگه تعداد قابل توجهی مشترک یا خواننده نداشته باشین، نمی­تونید رو کسی تاثیر بذارین و بنابراین از لحاظ فنی، اسمتون اینفلوئنسر نیست.

یه بلاگر می­تونه یک اینفلوئنسر باشه

چه موقع یه بلاگر می­تونه یه اینفلوئنسر باشه؟

بلاگرها اغلب کالا و خدمات شرکتها رو بررسی می­کنن که ازشون استفاده می­کنن و می‌­پسندن. هر چی محبوبیت اونا بیشتر بشه، ممکنه شرکتا از محتوایی که اونا ایجاد کردن، حمایت مالی نقدی یا غیر نقدی بکنن (مثلاً محصولاتشون رو در ازای ارسال محتوا در مورد اون شرکتا، به صورت رایگان در اختیار بلاگر قرار بدن).

اگه این بلاگر یه مخاطب علاقه‌­مند داشته باشه، احتمالاً این مخاطب به توصیه‌­های بلاگر گوش می­کنه.

ولی حتی وقتی که یه بلاگر خیلی هم محبوب باشه، دلیل نمیشه که مخاطباش برای خرید تحت تأثیر قرار بگیرن. پس اگه افزایشی تو قیمت، ثبت ­نام یا هر معیاری که شرکت برای ارزیابی فروش محصول یا اشتراک خدماتش استفاده می­کنه، اتفاق بیفته، ممکنه مردم به نظر اون بلاگر توجه نکنن.

جمع‌بندی: یه بلاگر فردیه که یه سایت داره و وبلاگ می­نویسه و مطالب اصیل و باارزش تولید می­کنه (البته در ایران، مفهوم بلاگری به تولید محتوا در اینستاگرام محدود شده!)

اینفلوئنسر (Influencer) کیه؟

اپرا، راش، کیم کارداشیان و… اینا اینفلوئنسرهای جهانی هستن. اهمیتی نداره که یه محصول یا ایده چقدر احمقانه باشه … اگه اینا بگن «من فلان محصول رو دوست دارم و شما هم خوشتون میاد!” طرفداراشون اون محصول رو می­خرن. تو اینستاگرام میرن پستای طرف رو لایک میکنن و کامنت میذارن. این کار برای اون برند خیلی باارزشه، چون اینفلوئنسر می‌تونه انرژی­شو برای یه برند صرف کنه و براش تبلیغ کنه و حتی اینفلوئنسرای کوچیک (میکرو اینفلوئنسر) می‌تونن تأثیر زیادی داشته باشن.

تصور میشه که خیلی از ماها دارای تخصص و شخصیت مقبول عمومی هستیم. مدل بودن ممکنه یه دارایی تلقی بشه … تا وقتی که اعتماد به نفس داشته باشیم و حرفه‌­ای باشیم، خوبه. اعتماد به نفس و اعتبار، کلید اصلی برای اینفلوئنسرهاست.

یه اینفلوئنسر، محصولات و خدمات رو از طریق پلتفرماش تبلیغ می­کنه

ممکنه شما به صورت تصادفی، اینستاگرام یه اینفلوئنسر رو دیده باشین که تو فیدش تصاویر جالب و خیره‌کننده از محصولات یا عکسایی گذاشته که در حال خوش­گذرانی، از یه محصول خاص استفاده می­کنه.

این عکس‌ها و کپشن‌ها و هشتگ‌های همراشون می­خوان محصولات و خدمات رو برای فالوورا نمایش بدن. اینا موقعی تاثیر دارن که سبک خاصی از زندگی رو نشون بدن که برای فالووراشون مطلوب به نظر برسه.

اینفلوئنسر لزوماً یه ترندِستر (روندساز یا جریان‌ساز) نیست

ترندستر کسیه که می­تونه روی مخاطب تاثیر بذاره تا اون مخاطب یه روند رو دنبال کنه. با این حال، همه این روندها باعث تصمیم مخاطبا برای خرید نمی­شن (به علاوه، معمولاً برای شروع یه روند به اونا پول نمیدن). مثلاً هر کی که ویدیوی چالش WhatTheFluff# رو دنبال کنه حتمالاً نمی­خواسته چیزی رو تبلیغ کنه یا بفروشه و البته یک روند فراگیر، هرچند کوتاه مدت رو شروع کرده.

از طرف دیگه یه اینفلوئنسر میتونه یه روند رو شروع کنه یا اون روند رو دنبال کنه. نکته مهم­تر اینه که اینفلوئنسرا می­تونن مخاطباشون رو متقاعد کنن که برای اون روند، پول خرج کنن. مثلاً ویدیوی جاستین بیبر، سلنا گومز و اشلی تیسدیل همراه دوستاشون، روندی رو شروع کردن و احتمالاً باعث فروش و دانلود خیلی از آهنگ­ها و آلبومای کارلی رائه جپسن خواننده شدن.

نیازی نیست که اینفلوئنسر وبلاگ داشته باشه

اینفلوئنسرا می­تونن تو یه یا چندتا پلتفرم تأثیرگذار باشن و ممکنه اون پلتفرم­ها، وبلاگ هم داشته باشن یا اصلاً وبلاگ نداشته باشن. یه پلتفرم آنلاین رو در نظر بگیرین که کاربراش می­تونن فالوور داشته باشن و اون پلتفرم تقریباً اینفلوئنسرای خاص خودش رو برای یه جایگاه خاص داره. چند نمونه از پلتفرمایی که اینفلوئنسرا می­تونن تو اونا حضور داشته باشن، توییتر، فیسبوک، پینترست، اینستاگرام و یوتیوبه.

شاید یه نمونه از اینفلوئنسرا تو سطح جهانی، خواهرای کارداشیان-جنر باشن. با توجه به پرونده اخیر دادگاه، یه پست اینستاگرامی کیم کارداشیان-وست که یه محصول رو تبلیغ می­کنه می­تونه چیزی بین ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار دلار ارزش داشته باشه.

بقیه اینفلوئنسرای نه چندان معروف ممکنه برای یه پست، درآمد چندانی نداشته باشن. ولی می­تونن معاملات مختلفی با شرکت­ها داشته باشن، مثل پست­های حمایت شده.

اینفلوئنسر کیست

اینفلوئنسرها به دنبال محبوب شدن و فالوور گرفتن هستن، به هر قیمتی که شده!

یه اینفلوئنسر می­تونه یه بلاگر بشه

بعضی از اینفلوئنسرها در نهایت بلاگر میشن. اینفلوئنسرها نگران افزایش مخاطبای خودشون هستن و  این که بعد از محبوب شدن تو بقیه پلتفرم­ها، وبلاگ راه بندازن، منطقیه.

در هر صورت، این کار به اونا اعتبار بیشتری می­ده؛ ایجاد محتوای طولانی، تخصص موضوعی و مهارت­ زیاد در نوشتن می­خواد. این مهارت­ها باید فالوورهای فعلی­ای رو که اونا دارن، شگفت‌­زده کنه و بتونه باعث جذب فالوورای جدید بشه.

جمع‌بندی: اینفلوئنسر فردیه که یه پلتفرم آنلاین داره و فالووراش زیادن و بر تصمیم‌­گیری در مورد خرید مخاطباش، تاثیر زیادی داره.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت وبلاگ و پادکست چیه؟

تفاوت­های مهم بین بلاگر و اینفلوئنسر

با وجود تعاریف، هنوز تفاوتای جزئی زیادی بین بلاگر و اینفلوئنسر وجود داره. به نظر من، ۵ تفاوت اصلی وجود داره:

داشتن وبلاگ

یه وبلاگ برای بلاگر مثل نقاشی برای نقاشه. هر کدوم بدون اون یکی ممکن نیست.

با این حال شما می­‌تونید اینفلوئنسر باشید، بدون این­که وبلاگ داشته باشین.

اگر شما بلاگر باشین، معمولاً یه وب­سایت و یه خبرنامه برای شروع دارین. واقعیت اینه که شما برای اینفلوئنسر بودن باید فقط یه حساب رسانه اجتماعی داشته باشین.

همچنین مهمه که دقت کنیم اینفلوئنسر می­تونه یه بلاگر هم باشه. اما اگه شما بلاگری هستین که مرتباً مطالبی رو پست می­‌کنین و یه وبلاگ رو حفظ می‌­کنید، بدون این­که تعداد زیادی مخاطب داشته باشین یا تاثیرگذار باشید، نمی­شه شما رو اینفلوئنسر در نظر گرفت.

خیلی از اینفلوئنسرایی که وب­سایت ندارن، خودشون رو بلاگر میدونن. اما اون یه داستان دیگه‌­ست.

چیزی که اونا به خاطرش شناخته می­شن

یکی از تفاوت­های اصلی بین بلاگر و اینفلوئنسر اینه که اونا به خاطر چی شناخته می­شن.

اگه شما بلاگر هستین، احتمالاً به خاطر وب­سایتتون (یا محتوایی که تولید می‌کنید) شناخته میشین. حالا می­خواد وب­سایت به نام شما باشه یا نه. در درجه اول، مردم شما رو به خاطر مقالاتتون و اطلاعاتی که می­دین، می­‌شناسن و در درجه دوم به خاطر به اسم و رسمتون شما رو می­شناسن (در بیشتر موارد).

اینفلوئنسر کاملا برعکسه. چون کل برند اونا معمولاً با اشتراک‌­گذاری احساسات و علایقشون از طریق یک پلتفرم رسانه اجتماعی خاص ساخته میشه، مردم می­تونن از طریق جایگاه یا اطلاعاتی که ارائه می­دن، شخصیتشون رو بشناسن.

علاقه و انگیزه

هر کی که مطالب آنلاین ایجاد می­کنه معمولاً این کار رو با شور و شوق بیشتر شروع می­کنه.

بلاگر معمولاً وبلاگ می­نویسه، چون به نوشتن علاقه داره و می­خواد از وبلاگ­نویسی خودش برای تقویت این علاقه استفاده کنه.

ولی اینفلوئنسر معمولاً با علاقه به جایگاهش (مد، مسافرت، دکوراسیون منزلو و …) و یا عکاسی و فیلم­برداری شروع می­کنه.

این باعث می­شه که اینفلوئنسر مطالب شخصی رو از طریق رسانه جمعی با عکس­ها یا فیلم­های قشنگی که علاقه­‌شو نشون می­دن، ایجاد کنه.

بیشتر اینفلوئنسرا معمولاً از همون ابتدا دنبال جذب و ایجاد فالوور یا مخاطب هستن. در حالی که انگیزه خیلی از وبلاگ‌نویسا اینه که از رسانه اجتماعی برای نوشتن مطالبشون استفاده کنن.

تفاوت بلاگر (Blogger) با اینفلوئنسر (Influencer)

مطالب طولانی مدت و کوتاه مدت

وقتی صحبت از تولید محتوا می­شه، تفاوت زیادی بین ایجاد پست وبلاگی و گذاشتن پست اینستاگرام وجود داره، و این همون جاییه که تفاوت بین بلاگر و اینفلوئنسر مشخص می­شه.

یه وبلاگ‌نویس معمولاً تو وب­سایت خودش کار می­کنه و مقالاتی می­نویسه که می­تونن از ۵۰۰ تا بالای ۳۰۰ کلمه داشته باشن. اونا باید برای ایجاد یه پست وبلاگ کاملاً بهینه، کلمات کلیدی و سئو مقاله داخلی و خارجی (بهینه‌سازی مقاله برای گوگل) رو هم مشخص کنن.

فرایند تولید محتوا برای یک اینفلوئنسر ممکنه کمی متفاوت به نظر برسه (اما اگه کار زیادی انجام نده، بسته به نوع محتوایی که تولید می‌کنه، می­تونه یکسان باشه). این فرایند می­تونه شامل عکسبرداری، ویرایش تصاویر و ایجاد کپشن باشه.

با این حال، مطالب اینفلوئنسر معمولاً کوتاه هستن. خیلی سریع خونده می­شن و کمتر از ۲۰۰ کلمه هستن.

وبلاگ‌ها یا ویدیوهای یوتیوب معمولاً «محتوای طولانی» در نظر گرفته می‌شن. چون نگاه کردن اونا بیشتر طول می­کشه. البته باز هم، بسته به نوع محتوایی که تولید می‌کنن، کاری که روشون انجام می‌شه، ممکنه معتبرتر باشن.

ارزیابی موفقیت­‌ها

ارزیابی موفقیت برای هر تولیدکننده محتوایی متفاوته، ولی معیارهای موفقیت برای بلاگرها و اینفلوئنسرها کاملاً مشخصه.

بلاگرها به بازدید از صفحه (یا بازدیدکننده‌های یکتا) و مشترکین ایمیل وابسته­ هستن. این موارد نشون‌­دهنده افرادیه که از وبلاگشون بازدید میکنن، مقالات اونا را می­خونن و توی خبرنامه اونا عضو می­شن.

احتمالاً حدس زدید که ارزیابی اینفلوئنسرها برای موفقیت، بستگی به فالووراشون داره. فالوورها افرادی­ هستن که عضو محتوای رسانه­‌های اجتماعی یک کانال خاص میشن و پستای اونا را همیشه چک میکنن.

سخن نهایی

بلاگر و اینفلوئنسر؛ این یه رقابت نیست.

ولی تفاوت‌هایی وجود داره و اگه می­‌خوایید وارد  فضای کسب درآمد اینترنتی بشید، باید بتونید تفاوت رو تشخیص بدید تا بتونید تصمیم بگیرید که کدوم روش رو انتخاب کنید.

خلاصه تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر میشه موارد زیر:

  • بلاگر فردیه که وب­سایت داره و توی اون سایت، وبلاگ داره و مطالب اصیل و ارزشمند خودش رو منتشر می کنه.
  • اینفلوئنسر فردیه که یه پلتفرم آنلاین داره و طرفدارای زیادی داره و تأثیر زیادی بر تصمیمات خرید مخاطبان می­ذاره.
  • همه بلاگرها اینفلوئنسر نیستن.
  • همه اینفلوئنسرها بلاگر نیستن.
  • بلاگرها میتونن اینفلوئنسر بشن.
  • اینفلوئنسرها می­تونن بلاگر بشن.

به نظر شما فرق بین اینفلوئنسر و بلاگر که در این مقاله توضیح داده شد، درست بوده؟

اگر شما اطلاعات بیشتری از تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر می‌دونید یا فکر می‌کنید تعریف دقیقتری وجود داره، حتما در بخش نظرات، برای ما ارسال کنید تا مقاله رو اصلاح و تکمیل کنیم.

منابع:

۵/۵ - (۲ امتیاز)