اگه قصد تحصیل توی کانادا و امریکا و خیلی کشورای اروپایی رو دارین، چون اهل یک کشور انگلیسی زبان نیستین، یکی از کارایی که باید انجام بدین اینه که توی آزمونای مهارت زبان انگلیسی شرکت کنین. دو تا از محبوب ترین آزمونای جهانی برای اینکه سطح زبان انگلیسیتون رو بسنجن، آزمونای  آیلتس و تافل هستن که در همه کشورها اعتبار بالایی دارن. اما نکته اینجاست که تفاوت آیلتس و تافل چیه؟ این مقاله از دیفرتو رو از دست ندید.

آیلتس (IELTS) چیه؟

IELTS از حرف اول کلماتی تشکیل شده که معنیش میشه “سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی” که سطح خوندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردنتون به زبان انگلیسی رو می سنجه. هر چند IELTS رو کشور بریتانیا پایه‌گذاری کرده، اما می تونین املا (تلفظ) انگلیسی بریتانیایی و یا شکل انگلیسی آمریکایی واژه‌ها رو استفاده کنین. مورد بعد اینه که دو نوع آیلتس وجود داره:

آیلتس آکادمیک (دانشگاهی)

برای کساییه که قصد تحصیل توی کالج یا دانشگاه‌های یک کشور انگلیسی زبان رو دارن و یا دنبال یک شغل حرفه‌ای توی  زمینه‌هایی مثل مهندسی و یا بهداشت و درمان هستن. در سال ۲۰۱۹، ۷۷ درصد از کسایی که در آیلتس ثبت نام کردن، در آیلتس آکادمیک بودن و ۲۳ درصد برای جنرال شرکت کردن.

آیلتس جنرال (عمومی)

برای دانش آموزای دبیرستانی و سطوح پایین‌تر و کسایی که میخوان مهاجرت کاری به یه کشور انگلیسی زبان رو داشته باشن کاربرد بیشتری داره.

اگر میخواین برای تحصیل مقطع بالاتر از سطح متوسطه به کانادا و امریکا و… مهاجرت کنین، آزمون آکادمیک براتون بهترین انتخابه. یادتون باشه جدول و نمودار بیشتری نسبت به آزمون عمومی داره، اما با این حال بیشتر روی مهارتای ارتباطی توی دنیای واقعی تأکید داره. اگر تردید دارین که کدوم آزمون براتون مناسب تره، باید بدونین که بهترین انتخاب، آزمون آکادمیکه.

درآزمون آیلتس، مهارت گوش دادن، خواندن و نوشتن همه توی یه روز، به عنوان یه آزمون جامع و بدون هیچگونه استراحت برگزار می شه. مهارت صحبت کردن رو می تونین یه هفته قبل یا بعد از آزمون جامع، امتحان بدین. توی این بخش به مدت ۱۱-۱۴ دقیقه با یه آزمون‌گیرنده مصاحبه دارین و در واقع توی یه مکالمه گفتاری شرکت می‌کنین که توسط آزمون گیرنده ضبط میشه. زمان لازم برای شرکت توی هر چهار مهارت، کمتر از سه ساعت هس.

آیلتس از یه سیستم با نمره بین ۱ تا ۹ استفاده میکنه و نمرات هر بخش به طور جداگانه محاسبه میشن تا میانگین این نمرات به عنوان نمره نهایی بهتون داده بشه. یادتون باشه که باید به طور متوسط، نصف نمره کل رو کسب کنین.

مقایسه آیلتس با تافل

تافل آی بی تی (TOEFL iBT) چیه؟

TOEFL iBT  یعنی “آزمون زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجه با استفاده از اینترنت” که توی اون مهارتای خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردنتون رو به زبان انگلیسی می‌سنجن. هدف این آزمون اینه که بتونین ارتباط موثر توی محیط کلاس داشته باشین. موقع آزمون دادن احساس می‌کنین توی محوطه دانشگاه هستین، چونکه از وسایل سطح بالایی استفاده می‌کنین. اینو هم بگم که تافل یه آزمون آمریکایی هس، اما مثل آیلتس، می‌تونین املا (تلفظ) انگلیسی-بریتانیایی و یا انگلیسی-آمریکایی به کار ببرین.

آزمون تافل چهار قسمت داره که هر کدومش به یه اندازه اهمیت دارن و کاملاً با رایانه انجام میشه. توی این آزمون، اول مهارت خواندن و گوش دادن و بعد صحبت کردن و نوشتن سنجیده میشه، هدف از این کار اینه که بتونین همه مهارتها رو با هم ترکیب کنین. کل آزمون حدود چهار ساعت طول می کشه و احتمالا بین هر مهارت، میتونید استراحتی کوتاه داشته باشین.

پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت اسم و ضمیر در گرامر انگلیسی چیه؟

حواستون باشه که آزمون تافل نمونه دیگه‌ای هم داره که به صورت کاغذی به داوطلب ارائه میشه و محاسبه نمرش با تافل آنلاین متفاوته. چونکه ۹۰ درصد داوطلبای آزمون تافل به صورت آنلاین شرکت می‌کنن، ما هم بیشتر به این قضیه توجه کردیم.

تافل iBT یا آنلاین، نمرش از ۰ تا ۱۲۰ حساب میشه. هر کدوم از مهارتای چهارگانه (خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن) ۳۰ امتیاز داره و نمره خودتون رو توی هر قسمت میتونین به صورت جداگونه و نمره کل دریافت کنین.

تفاوت تافل و آیلتس چیه؟

هر چند که محتوا و کیفیت هر چهار زمینه خیلی به هم شبیهن، ولی ساختارشون کاملاً متفاوته. سوالای تافل بیشتر چند گزینه‌ای هستن، ولی آزمون آیلتس سوالای مختلف و متنوعی داره، مثلا پاسخ کوتاه، نوشته‌های کوتاه و جاهای خالی {که باید با واژه های مناسب اونا را پر کنین}. علاوه بر این آزمون تافل کاملاً به صورت کامپیوتری برگزار میشه و داوطلب با یه شخص واقعی سر و کار نداره.

آزمونای آیلتس بصورت حضوری و توسط امتحان‌گیرنده انجام می‌شه که برای بعضیا اعصاب خردکنه. موقع انجام آزمون نوشتاری، تافل ازتون می‌خواد از صفحه کلید استفاده کنین، ولی آیلتس به صورت دستی نوشته میشه. از نظر طول آزمونای آیلتس در مقابل تافل، متن‌های آیلتس یه کم کوتاهترن و ۲۵۰ واژه داره ولی متنای تافل ۳۰۰ واژه دارن.

در قسمت گوش دادن، تافل ازتون می خواد که به سخنرانی‌های کلاس دانشگاه یا قطعاتی از مکالمات توی محوطه دانشگاه گوش بدین و یادداشت برداری کنین. بعد از یادداشت کردن، به سوالات چند گزینه‌ای جواب میدین. توی آزمون آیلتس، شما به صداهای ضبط شده گوش میدین و همزمان به سوالای متفاوت جواب میدین. سوالای این قسمت ممکنه همیشه براتون تازگی داشته باشه.

در جدول زیر، تفاوت آیلتس و تافل رو بهتر می‌تونید ببینید:

تافل آیلتس  
آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی یا تافل یه آزمون استاندارد برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی برای افراد غیر انگلیسی زبانه که میخوان توی یه دانشگاه های ایالات متحده‌ ثبت نام کنن. سیستم بین المللی ارزیابی زبان انگلیسی یا آیلتس یه آزمون استاندارد بین المللی برای سنجیدن مهارت زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبانه. تعریف (از ویکی پدیا)
آزمون استاندارد اینترنتی یا کاغذی. آزمون استاندارد، ۲ نوع داره : “آکادمیک” و “جنرال”. نوع
Educational Testing Service Cambridge English Language Assessment, British Council, IDP Education. برگزارکننده
گوش گرفتن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان انگلیسی گوش گرفتن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان انگلیسی دانش/مهارتهایی که ازتون امتحان میگیرن
سنجیدن سطح زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبان که اهداف دانشگاهی و هدفهای دیگه‌ای دارن. ارزیابی سطح زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبان هدف
آزمون اینترنتی ۳ ساعت و ۱۰ دقیقه تا ۴ ساعت ۲۰ دقیقه (با ۱۰ دقیقه وقفه بین هر قسمت).

آزمون کاغذی (PBT) 2 ساعت ۲۰ دقیقه تا ۲ ساعت ۳۰ دقیقه

گوش دادن: ۴۰ دقیقه،

خواندن: ۶۰ دقیقه،

نوشتن: ۶۰ دقیقه،

صحبت کردن: ۱۱ تا ۱۵ دقیقه،

مجموع: حدود ۳ ساعت

زمان پاسخگویی
iBT: از ۰ تا ۳۰ (با افزایش ۱ نمره‌ای) در هر یک از ۴ بخش. مجموع امتیاز میشه ۰ تا ۱۲۰

PBT : گوش دادن: ۳۱ تا ۶۸ ، ساختار: ۳۱ تا ۶۹ ، خواندن: ۳۱ تا ۶۷.

مجموعش میشه ۳۱۰ تا ۶۷۷

نوشتن (آزمون مجزا): ۰ تا ۶ (همه بخشها با افزایش ۱ امتیازی).

۰ تا ۹

با افزایش به صورت هر ۰.۵ نمره (مثلاً ۶.۵)

نمره/امتیاز

 

دو سال دو سال اعتبار
iBT: بیشتر از ۵۰ بار در سال چندین بار در سال ارائه میشه. دفعات ارائه
۴۵۰۰ مرکز تست در ۱۶۵ کشور بیش از ۹۰۰ مرکز تست در بیش از ۱۳۰ کشور کشور(ها)/منطقه(ها)
نامشخص بیش از ۳ میلیون داوطلب در سال ۲۰۱۶ تعداد داوطلب سالانه
پیش نیاز رسمی وجود نداره. برای غیر انگلیسی زبانها در نظر گرفته شده. پیش نیاز رسمی وجود نداره. برای غیر انگلیسی زبانها در نظر گرفته شده. پیش نیازها / معیارهای واجد شرایط بودن
iBT: بسته به کشور، ۱۶۰ تا ۲۵۰ دلار آمریکا و تافل چاپی (PBT) 160 دلار آمریکا هزینه ممکنه از مرکز به مرکز و از زمان به زمان دیگه فرق داشته باشه (ممکنه ارز محلی هم قبول کنن). هزینه: ۱۰۴۰۰ روپیه (حدود ۱۶۵ دلار آمریکا) در پنجاب هند در آوریل ۲۰۱۵ هزینه
بیش از ۹۰۰۰ دانشگاه، آژانس و موسسات در توی نزدیک به ۱۳۰ کشور جهان

 

حدود ۸۰۰۰ موسسه آموزشی، دولت ها، سازمانهای ثبت نام حرفه ای و کارفرمایان در کل جهان

 

موارد استفاده از نمرات/امتیازها
www.ets.org/toefl www.ielts.org وبسایت ها
پیشنهاد مطالعه »»  تفاوت اصطلاح و ضرب المثل در گرامر انگلیسی چیه؟

 

تافل بهتره یا آیلتس؟

اول مشخص کنین که موسسه مورد علاقتون کدوم آزمون(ها) رو قبول داره. اگر محدودیتی ندارین، اونوقت ببینین کدوم براتون بهتره: آیلتس یا تافل.

آزمون تافل طولانی تره، اما کاملاً با رایانه انجام میشه، پس اگه از دست خطتون یا انگلیسی صحبت کردنتون با یه انگلیسی زبان راضی نیستین براتون تافل گزینه مناسبتریه. اما آزمون آیلتس یه آزمون کوتاه تر و یه کم سخت‌تره که سوالا و کارهای متنوع‌تری مثل صحبت مستقیم با یک امتحان گیرنده رو داره.

تافل بین ۲۰۰ تا ۳۲۵ دلار کانادا هزینشه، ولی آیلتس یه کم گرونتره و هزینش ۲۶۰ تا ۳۹۰ دلار کانادا هس. در کل اینکه بودجتون چقده، روی تصمیمتون تاثیر میذاره.

فرق تافل با آیلتس

خلاصه که اگه بخواین بدونین کدوم آزمون براتون بهتره باید بگم به اولویتهاتون بستگی داره. هزاران موسسه توی دنیا این دو تا آزمونو قبول دارن. این آزمونا سالی چند بار برگزار میشن. آزمون آیلتس و تافل برای کانادا معمولتره و اگه موسساتی که بهشون علاقه دارین هر دو رو قبول دارن، تصمیم‌گیری نوع آزمون، با خودتونه. وقتی که تصمیم گرفتین، اونوقت باید شروع کنین به مطالعه، اما به یادتون باشه که ممکنه همه شرایطی که گفتیم بعدا تغییر کنه.

آمار ایرانیا در آزمون تافل و آیلتس

سایت‌های رسمی تافل و آیلتس، گزارش آماری جالبی از شرکت‌کننده‌ها و نتایج آزمون‌ها منتشر می‌کنن. در زیر به چندتا از آمار ایرانیایی که در این دو آزمون شرکت کردن رو می‌بینید:

  • از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸، میانگین نمره ایرانیا توی تافل از ۷۸ به ۸۵ رسید.
  • میانگین نمره ایرانیا در تافل در سال ۲۰۱۸ در آزمون شنیداری، نوشتاری و خواندن به ترتیب ۵۲، ۴۶ و ۴۷ بوده.
  • میانگین نمرات آیلتس آکادمیک ایرانیا در سال ۲۰۱۹ در خواندن ۶.۱، در شنیدن ۶.۴، در نوشتن ۵.۸ و در صحبت ۶.۴ بوده که میانگین نمره کلی میشه ۶.۲
  • میانگین نمرات آیلتس جنرال ایرانیا در سال ۲۰۱۹ در خواندن ۶.۳، در شنیدن ۶.۷، در نوشتن ۶.۱ و در صحبت ۶.۶ بوده که میانگین نمره کلی میشه ۶.۵

به نظر شما فرق بین آیلتس و تافل که در این مقاله توضیح داده شد، درست بوده؟

اگر شما اطلاعات بیشتری از تفاوت تافل و آیلتس می‌دونید یا فکر می‌کنید تعریف دقیقتری وجود داره، حتما در بخش نظرات، برای ما ارسال کنید تا مقاله رو اصلاح و تکمیل کنیم.

منابع:

۵/۵ - (۱ امتیاز)